info@shamsnegar.com 021-6692-4593
ورود و عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

×

تاریخچه چاپ

شمس نگار
26 مرداد 1402
5 دقیقه دقیقه زمان برای مطالعه
تاریخچه چاپ لیبل
امتیاز بدهید

تاریخچه چاپ لیبل ها به دهه 1800 میلادی بر می گردد. با ظهور صنعت لیتوگرافی، سازندگان اولیه برچسب ها با انتقال تصویری از جوهر روغنی روی کاغذ اولین نسخه تجاری چاپ لیبل را تولید کردند.

تاریخچه چاپ را می توان از نظر تاریخی به 6 دوره تقسیم کرد:

  1. پیش از تاریخ و آغاز دوران تاریخ
  2. دوران باستان
  3. دوران چینی ها
  4. دوران هنری
  5. دوران فتومکانیک

آشوریان چند هزار سال پیش از میلاد بر خشت هایی از گِل رس مهر می زدند. انگشترهای خاتم به جا مانده از دوران باستان بر همین اساس کار می کند.

قدیمی ترین نمونه های صنعت چاپ مربوط به دوران حکومت سلسله تانگ در چین است که نقش ها برروی صفحه چوبی حک می شده و سپس برروی پارچه چاپ می شد.

قدیمی ترین کتاب های چاپی مربوط به سال 868  است که در آغاز دوران هوانگ در جاده ابریشم کشف شده است.

کتاب های چاپی در قرن نهم با تیراژ بالا در ایالت چچوان عرضه شد. سپس فن چاپ به ایالت های دیگر نیز گسترش یافت. چاپ کتاب هایی نظیر کنفوسمیوسی، متون بودایی و….مربوط به این دوران است.

ایده چاپ متحرک در سال 1452 توسط یوهان گوتنبرگ آلمانی محقق شد. وی با استفاده از فناوری ساخت ورق، جوهر با پایه روغنی و پرس دستگاه چاپ را اختراع کرد ولی دستگاه چاپ گوتنبرگ، به دلیل هزینه های بسیار بالا، برای ثروتمندان قابل دسترسی بود و برای همین تا مدت ها استقبال چندانی از دستگاه چاپ او نشد.

300 سال بعد از اختراع دستگاه چاپ، یک نمایشنامه نویس آلمانی به آلوئیس زنه فلدر در سال 1796 میلادی چاپ سنگی یا لیتوگرافی را اختراع کرد. در این روش چاپی هر سنگی که متن یا تصویر روی آن حک می شد، برای چاپ تیراژ 750 بار عملکرد مطلوب داشت و بعد از آن نقش برروی سطح چاپی، چاپ نمی شد.

در ایران برای نخستین بار چاپ سنگی را میرزا صالح شیرازی در تبریز به راه انداخت. میرزا صالح که از سوی دولت ایران فراگیری هنرهای جدید به اروپا فرستاده شد، در سال 1250 قمری در بازگشت به ایران یک دستگاه چاپ سنگی با خود به تبریز آورد.

چاپخانه سنگی اول در تهران و بعد در اصفهان و سپس سایر شهرهای ایران راه اندازی شد و بیش از 50 سال تنها روش چاپ در ایران بود و تا اواخر دوره قاجاریه، آنچه در ایران به چاپ می رسید، از چاپ سنگی استفاده می شد.

با ظهور لیتوگرافی، فرآیند انتقال تصویر ساخته شده از جوهر مبتنی برروی کاغذ تصفیه شده روی یک سطح صاف انجام می شود. پس از آن، تولیدکنندگان شروع به اضافه کردن مزایایی سلامتی، مواد تشکیل دهنده و شعارها روی چسب ها کردند تا محصولات خود را بهتر به بازار عرضه کنند. در دهه 1950 از چاپ فلکسوگرافی استفاده شد، یک نسخه مدرن از لترپرس که در آن نقش برجسته های چرخان برای چاپ جوهر سیال روی مواد انعطاف پذیر مانند فیلم یا وینیل به کار می رود.

امروزه چاپ فلکسوگرافی به پیشرفت خود ادامه داده و با افزودن فناوری های جدید تکامل پیدا کرده است و برچسب های با کیفیت و تمام رنگی با ضایعات کمتر می توان تولید کرد.

جهت سفارش انواع لیبل چاپی، می ­توانید از طریق راه­ های زیر با شرکت شمس نگار در ارتباط باشید:

تلفن: 02166924593

واتس اپ: 09129315807

وبسایت: www.ShamsNegar.com

اینستاگرام: shamsnegarasia@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

چاپ فلکسو

چاپ فلکسو

چاپ فلکسو که به آن فلکسوگرافی نیز گفته می شود نمونه ای از فرآیند چاپ است که ...
شمس نگار
05 شهریور 1401
متداولترین روش های چاپ

متداولترین روش های چاپ

متداولترین روش های چاپ یکی از مهمترین مسائلی است که باید افراد فعال در این حوزه از ...
شمس نگار
11 شهریور 1402
تفاوت چاپ فلکسو و افست

تفاوت چاپ فلکسو و افست

تفاوت چاپ فلکسو و  افست از جمله مسائلی است که افرادی که علاقه مند به واحد چاپ ...
شمس نگار
28 اردیبهشت 1402
فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه