
شکاف جنسیتی در صنعت برچسب و لیبل هند
علیرغم پیشرفتهای تکنولوژیکی و رشد صنعت بستهبندی و برچسبگذاری هند، این کشور همچنان با کمبود حضور زنان در نقشهای فنی و عملیاتی دست و پنجه نرم میکند.
با وجود پیشرفتها در بخش لیبل و بستهبندی انعطافپذیر هند، زنان همچنان به ویژه در نقشهای فنی و عملیاتی، حضور کمرنگی دارند. این شکاف جنسیتی، تنوع، نوآوری و رشد را به ویژه در بخش مردان محدود میکند.
برای پرداختن به این چالش، نمایشگاه لیبل اکسپو هند ۲۰۲۴ میزبان ضیافت ناهار «زنان در صنعت چاپ» بود که در آن رهبران زن از شرکتهای پیشرو در صنعت لیبل گرد هم آمدند.
این بحث که به رهبری جید گریس، مدیر عامل سری جهانی Labelexpo برگزار شد، حول محور حضور کم زنان و راهکارهایی برای تشویق مشارکت و موفقیت آنها در این حوزه میچرخید.
سونال شث، مدیر شرکت شث پرینتوگراف، یک استراتژی چهارگانه برای افزایش مشارکت زنان در این صنعت پیشنهاد میدهد.
او میگوید: «افزایش آگاهی در سطح آموزش، که در آن زنان جوان بیشتری تشویق شوند تا رشتههای مربوطه را به عنوان یک موضوع درسی انتخاب کنند، مجموعهای از کاندیداها را برای جذب در دنیای شرکتها ایجاد خواهد کرد.»
«مدیریت باید طرز فکر خود را تغییر دهد تا زنان بیشتری را در وظایف اصلی خود مانند تولید، برنامهریزی، طراحی و تحقیق و توسعه بگنجاند، نه اینکه آنها را به بازاریابی، امور مالی و منابع انسانی محدود کند. شرکتها همچنین باید سیاستهای مساعد و ساختارهای انگیزشی انعطافپذیری برای زنان تدوین کنند.»
او اضافه میکند که زنان باید از حضور برابر در مجامع عمومی و فرصتهای سخنرانی برخوردار باشند تا بتوانند عقل و تواناییهای خود را به نمایش بگذارند.
آشیما آهوجا، مدیر مولتیتک، موانع فرهنگی که زنان را از مشارکت در نقشهای کارگری دلسرد میکند، برجسته میکند. «مولتیتک یک شرکت مهندسی سنتی با یک کارگاه ماشینآلات پیشرفته و یک بخش تحقیق و توسعه گسترده است. ما به طور فعال در نمایشگاههای شغلی در دانشکدههای مهندسی شرکت میکنیم تا استعدادهای برتر را استخدام کنیم، اما ناامیدکننده است که میبینیم تعداد کمی از زنان تجربه کار در کارگاه را انتخاب میکنند. یک طراح تحقیق و توسعه موفق باید از نزدیک با کارگاه همکاری کند، اما در هند، این فضا عمدتاً تحت سلطه مردان است – یک مانع فرهنگی که باید به آن بپردازیم. شکستن این کلیشه برای تقویت تنوع حیاتی است.»
این صنعت باید بر تغییر طرز فکر در سطح پایه تمرکز کند.
تشویق تنوع و شمول در مهندسی از همان مراحل اولیه، صنعتی عادلانهتر و نوآورانهتر خواهد ساخت.
یک طراح موفق تحقیق و توسعه باید از نزدیک با کارکنان کارخانه همکاری کند، اما در هند، این فضا عمدتاً تحت سلطه مردان است – یک مانع فرهنگی که باید به آن بپردازیم.
باوپریتا هارشاواردان، مدیر راهکارهای دیجیتال در اوری دنیسون در جنوب آسیا، اضافه میکند: «این صنعت باید در مورد فرصتها و محیطهای کاری عادلانه برای زنان، شفافیت ایجاد کند. رهبران زن الگو باید بیشتر دیده شوند و تجربیات مثبت خود را در صنعت به اشتراک بگذارند. و شرکتها باید آگاهانه سیاستها و محیطهای کاری مناسبتری برای زنان ایجاد کنند.»
پریانکا سینگلا، مدیر توسعه بخش و پایداری، برچسب و مواد گرافیکی، جنوب آسیا، اوری دنیسون هند، تأکید کرد که این صنعت بیش از هر زمان دیگری به رهبری زنان نیاز دارد.
«وقتی هر صنعتی با فوریت خاصی در زمینه نوآوری، ایدههای جدید، شمول، سودآوری بالا و ارتقاء در سراسر زنجیره ارزش مواجه میشود، همیشه وقتی زنان نقشهای رهبری را بر عهده میگیرند، به طور قابل توجهی سود میبرد.»
او همچنین خاطرنشان میکند که تأسیسات تولیدی در حال ارتقا هستند تا جدیدترین فناوری را به کار گیرند و میخواهند استعدادهای جوان به آنها بپیوندند.
برای جذب استعدادهای جوان، آنها همچنین باید شاهد تصمیمگیری رهبران همدل در این سازمانها باشند.
سینگلا شرکتهایی مانند اوری دنیسون را به عنوان الگو معرفی میکند.
«چندین افسانه در مورد صنعت ما باید از بین بروند، به خصوص در مورد شرایط کاری دشوار یا تیمهای مردسالار. این بار بر دوش پیشگامان صنعت مانند آوری دنیسون است که دستورالعملهای مشخصی برای داشتن ۲۵ درصد کارمندان زن بالای مدیر به علاوه حقوق ثابت دارد و سازوکار دقیقی را برای آموزش استعدادهای داخلی برای تصدی نقشهای ارشد ایجاد کرده است.»
شاگون والیا، رئیس ارتباطات بازاریابی در اوری دنیسون برای جنوب آسیا و جنوب شرقی آسیا، پیشرفتهایی را که زنان در این شرکت داشتهاند، تکرار میکند.
«اگرچه از نظر تاریخی زنان در تولید کمتر حضور داشتهاند، اما اکنون رهبری تغییر در برچسب و چاپ را بر عهده دارند و نوآوری و پیشرفت را هدایت میکنند. در اوری دنیسون، ما به پرورش محیطی که در آن استعدادها، صرف نظر از جنسیت، شکوفا شوند بسیار افتخار می کنیم.
زنان در اینجا ابتکارات حیاتی را در زمینه استراتژی، عملیات و نوآوری رهبری میکنند و ثابت میکنند که صنعت لیبل هند فرصتهای گستردهای را برای افراد با اشتیاق و چشمانداز در بر دارد.»
دستیابی به برابری جنسیتی در صنعت برچسب و بستهبندی هند نیازمند تغییر طرز فکر، ایجاد فرصتها و شکستن کلیشهها است. محیطهای کاری فراگیر و رهبری قوی زنان، پتانسیل نسل بعدی را شکوفا خواهد کرد.
منابع:
https://www.labelsandlabeling.com/features/associations-events-awards/addressing-gender-gap-india%E2%80%99s-label-industry
دیدگاهتان را بنویسید